15.7.08

Schwazwald tour 2008


Encara que hem gaudit de molt poc temps per conèixer la cultura i la riquesa d'aquesta zona al sud d'Alemanya, ens hem pogut fer la idea de lo que és la Selva Negra. Una regió al sudest d'alemanya (Baden Würtenberg) amb una extensió de 160 km i una amplada entre 30 i 60 km.. que va desde la ciutat de Basel (Suïssa) i s'endinsa cap al nord d'Alemanya fins a la ciutat de Karlsruhe. El nom de la Selva negra problablement vingue a ran dels abundans boscos de pi i avets que buscant la llum del Sol s'enfilen cap al cel quedant-se pelats de branques i fulles a la part inferior i provocant una aparença al paisatge molt fosca quant ens endinsem al bosc, (a la foto de la dreta tenim el nostre company que sembla que la iluminació celestial li hagi pegat un cop de mà a la pujada)
no és una zona de molta altura, de fet el pic més alt té una altitud de 1.493 metres, però els desnivells en sortir de les valls són molt pronunciats, en rampes de fins al 20 % completament rectes (els caragols als camins allí no es coneixen, alguna errada tenen que tindre estos alemanys.

Bé, ens peguem la gran matinada en una nit de festes a Roquetes, en cara de son i puntualment acudim al lloc habitual de trobada, el sponsor ens portava les bicis cap a l'aeroport de Manises.
No hem d'oblidar de portar les bicis correctament embalades i sense aire a les rodes i suspensions, ja que això ens estalviarà algún que altre mal cop mentre traginen les bicis al pujar i baixar de l'avió. Bé arribem a Baden Baden i sense cap idea d'on deixar les capses de les bicis per a la tornada, per casualitat trobem un Petit Hostal que ens acull i fent-nos un favor ens guarda les capses per a la tornada. L'aeroport està situat al poble de Hügelsheim i no és gaire gran, montem les bicis en un moment i amb ganes a tope de pedalar al moment de sortir ens cau un xàfec de benvinguda, sort que els xàfecs no duren gaire temps i a la poca estona ja tornava a lluir el sol, sortim en direcció a Baden Baden lloc on comença la ruta de veritat.

El lloc triat per a la sortida es la Vall del riu Murg, una petita vall voltada de serres de uns 1.000 metres d'alçada plena de poblets idílics, i llocs on poder gaudir de molta, molta tranquilitat. Amb uns 300 km. de rutes degudament indicades amb diferents nivells de dificultat per a tots els gustos, tots els pobles i boscos que hem visitat tenen un denominador comú, hi ha una tranquilitat absoluta, no hi ha sorolls, ni bruticia enlloc, tot està net i perfectament ordenat e indicat amb molta precisió, els camins estàn en unes condicions excepcionals (al nostre gust ens han fet falta senderes i una mica de camins de cabra).

Els llocs per dormir hi ha moltes possibilitats i com que de turisme no hi ha gaire (més bé gens, els pobles estaven completament deserts) no vàrem tenir cap problema per trobar llocs on dormir, sopar i fer unes cerveses com deu mana.

Aquí teniu una foto del poble de Gernsbach lloc on vàrem fer nit.

Després uns cuants dies, de molts metres de desnivell, molts km, i una mitjana de 2 litres de cervesa al cos diaria, tornem al lloc on hem començat, desmontem les bicis i a agafar l'avió cap a València un altre cop, que la paella de festes i la nostra gent ens espera.


Us poso algunes fotos de algún dels pobles i llocs que hem passat.

Bermersbach

Baden Baden Hügelsheim, Grüner Baum















Poble de Loffenau i petit Refugi típic de muntanya, n'hi han per tot arreu


Que fan estos, de cara a la Meca???




Per supost les bicis també tornen cap a casa i un últim cop d'ull a la zona des de l'avió, marxem de Baden Baden i cap a València València, ja preparant la sortida del proper any.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un viatge que es pot resumir en una sola frase:

Please, the bicycles?