24.6.10

Pedals Occitània 2010
Per fi arribat el dia, tornem a carregar les bicis i cap amunt,el primer ensurt el tenim abans d'arribar, el cotxe de Pep trenca un tub i ens uns km fotem el prepirineu ple de fum negra del cotxe, ja que no feia be la combustió, bé a trancas i barrancas arribem a Viella i oblidem el cotxe fins a la tornada. Es notava per Viella molt ambient ciclista degut que la non stop tenia la sortida al dia següent.
Ja nerviosets cap a l'Hotel i al dia següent a la faena.


Primera etapa de Viella fins a Bagneres de Luchon
Sortim de Viella i agafem sendera inmediatament una mica perillos per la humitat i la cuantitat de fang, ja ens uns km. ens enfilem cap a munt com era previsible, i passem per una infinitat de pobles encantadors i tranquils fins arribar a Bossòst on comença el primer port important el Portillón, que remuntem el primer tram per asfalt i el segon prou dur per pista(dues avaries, la cadena de Freddy i la motxilla de Raul). Un cop a la frontera amb França dinem i ja sol queda una baixada per sendera per bosc molt bonica, tècnica i fabulosa, ja quasi bé a Bagneres de Luchon, arribem per carretera, primer control, i cap a la Piscina del Hotel i a descansar.


Segona etapa Bagneres de Luchon - Barbazan
Arranquem en senda de pujada, el dia promet pujada durant molts km. a Freddy li torna a petar la cadena, el tio te una tracció que pa què, els primers km. entre sendes i pistes picant amunt per uns bosco i pobles de conte, i pedalant pedalant arribem al Llac i Coll de Palomeres quasi bé al sostre del dia, i comença la baixada, pot ser per la sendera en més desnivell que mai hem pogut fer, completament neta però amb molt desnivell, continuem per pista i sendera passem de 1.835 metres a 400 metres on tenim arribada al Poble de Barbazan, cal anomenar que hem passar abans pel poble de Saint Bertrand de Comminges, poble medieval molt molt bonic i turístic.


Tercera etapa Barbazan - Coll de Menté.
No em podia imaginar mai que podria estar pujant tantes hores seguides, i aixo que els xx primers km. eren completament plans, la sorpresa comença al Poblet de Aspet que fins al Coll de Mente a 1.845 metres tot de pujada especialment durs els primers km. que puges uns xxx metres en poc més de xx km. en rampes del 12 al 14 % justament plovent prou fort aquest tram de pujada, arribem al Coll, para la pluja i la pista es suavitza un poc, però encara queda molt per pujar els km. no passen de cap manera i el cansament es evident, però per fi arribem al Coll de Mente (pistes ski Mourtis) i com totes les tardes, litres i litres de birra per recuperar.

Etapa final Coll de Menté - Viella.
Llàstima que la baixada era una mica perillosa per la humitat i la gran quantitat d'aigua que brolla per tot arreu, però amb una mica de prudència i coneixement, comencem la baixada per boscos, pistes, sendes i vies romanes, completament enfangats i en un tres i no res arribem al primer poble on Diego trenca el cable del cambi de pinyons, que per sort el podem reparar, i a partir d'aqui ja tot pista sempre picant amunt cap a Viella, a vore com solucionem la tornada cap a casa en lo cotxe de Pep.
A continuació us passo les dades diàries:

1 Día 2 Día 3 Día 4 Día
Km. 51,25 65,73 59,54 40,81
Temps Rodat 4,37 6,38 6,33 5,33
Mitja Km./h. 11 9 9 7
Temperatura min./max. 16º/35º 16º/35º 15º/35º 17º/33º
Desnivell acumulat positiu 1.340 1.841 1.736 1.140
Desnivell acumulat negatiu 1.661 1.991 901 1.382
Mitja pendent pujada 7% 9% 8% 5%
Mitja pendent baixada 10% 9% 8% 7%
Rampa Max. Pujada/Baixada 28%/33% 30%/44% 31%/38% 20%/28%


Algunes fotos:A la piscina recuperant forçes

I recuperant encara més forçes..

Moments inolvidables, fins i tot aquest parell sembla que han sortit de l'armari, besets en la inmensistat de la Vall, manetes, en fi .....................


Aquí, amb Pedro "Níspero i la Colla Btt de Sant Boi, aguantant la pluja i discutint si marxem o no marxem. Quin esperit de pedal i quina força dona aquest senyor amb la seva edad, igual ens tornem a trobar algún dia per aquestes contrades. Un plaer haver compartit bones estones amb aquesta gent.

Ja arribant a Viella...
adeu i fins la propera.
Si voleu vore totes les fotos, n'hin han un carro a continuació: